Wat is Mindful Analysis

Wat is Mindful Analysis
Mindful Analysis (MA) is gericht op het begeleiden en helpen van mensen die stil willen staan bij het uitvoeren van hun professie, waarbij alle mogelijke aspecten aandacht verdienen, dus ook het privéleven, de persoonlijke ontwikkeling en relationele kwesties.
Dat kan ook betekenen dat zaken worden geaccepteerd zoals ze zijn.

 

De Mindfulness schuilt vooral in het feit dat je in alle rust en alleen aan je mail werkt. Je zoekt de stilte en bent geconcentreerd. Je kunt als het ware je eigen gedachten observeren,  je creativiteit de vrije loop laten en “in jezelf afdalen”. Meditatief, dat is het zeker. Maar daar houdt het niet bij op.
Analysis staat ook ergens voor: je wilt weten waar gevoelens, onzekerheden, frustraties e.d. vandaan komen, wat je eraan kunt – en gaat! – doen. Daar is altijd analyse voor nodig. Samen vinden we uit wat jouw manier van analyseren is en wat jou daarbij kan helpen. Want bij MA bepaal jij waar het over gaat, niet ik. Ik help alleen te verhelderen, te ervaren, te versterken en……… ja ook…… te ademen en te ontspannen.

 

In diverse onderzoeken is aangetoond dat schrijven een positief effect heeft bij het ervaren en verwerken van emoties. Je coachingsvraag kan variëren van: je zoekt persoonlijke verdieping tot je hebt behoefte aan praktische handvatten.

 

Het hele coachingsproces verloopt in vier fasen:
1. hoe ziet je huidige situatie eruit?  Hier bekijken we wat er op dit moment bij je speelt;
2. hoe is het zo gekomen? We gaan wat dieper op de situatie in;
3. wat kun je anders doen? We bekijken wat je met de nieuw verworven inzichten kunt doen;
4. hoe ga je dat aanpakken? We maken concrete doelstellingen en koppelen die aan acties en tijd.